Studiested Wroclaw

12 øyer og 112 broer – Byen hvor polsk, tysk og tsjekkisk kultur møtes. 

Wroclaw er en av de eldste byene i Polen. Byen ligger på begge sider av elven Odra (vi kaller den Oder). Med sine nesten 700 000 innbyggere er dette Polens fjerde største by. Tar du med befolkningen i regionen rundt Wroclaw er innbyggertallet i overkant av en million.

På tross av omfattende ødeleggelser under andre verdenskrig overlevde mange av de originale bygningene i Wroclaw, og etter krigen ble gamlebyen fullstendig gjenoppbygd. I dag er byen unik i europeisk sammenheng, med arkitektur som er påvirket både av bøhmisk, østerriksk og prøyssisk stil. Byens innerste sentrum er det store torget. Dette torget er den nest største plassen i Europa (nest etter markedsplassen i Kraków). Her ligger også byens arkitektoniske perle – det gotiske rådhuset.

Den delen av byen du som student vil benytte mesteparten av tiden er intim og oversiktlig samtidig som du finner alle de tilbud en storby rommer. Du finner hele spekteret av kulturaktiviteter og mulighet for å drive all slags sport. Det sprudlende livet med utesteder, spisesteder, barer etc. er også viden kjent. Det finnes også svært mange arrangementer etc. som er spesielt tilrettelagt for studenter.

For mer informasjon om Wroclaw se Wroclaw-life.com  

wroclaw3