Studiested Wroclaw

Wroklaw består  av 12 øyer og 112 broer og er byen hvor polsk, tysk og tsjekkisk kultur møtes. 

Wroclaw er en av de eldste byene i Polen. Den ligger på begge sider av elven Odra (vi kaller den Oder) og med rundt 1 million innbyggere er den Polens fjerde største by. 

På tross av omfattende ødeleggelser under andre verdenskrig overlevde mange av de originale bygningene i Wroclaw, og etter krigen ble gamlebyen fullstendig gjenoppbygd. I dag er byen unik i europeisk sammenheng, med arkitektur som er påvirket både av bøhmisk, østerriksk og prøyssisk stil. Byens innerste sentrum er det store torget. Dette torget er den nest største plassen i Europa (nest etter markedsplassen i Kraków). Her ligger også byens arkitektoniske perle – det gotiske rådhuset.

Wroclaw er en stor studentby med over 120 000 polske og internasjonale studenter. Den delen av byen du som student vil benytte mesteparten av tiden er intim og oversiktlig samtidig som du finner alle de tilbud en storby rommer. Du finner hele spekteret av kulturaktiviteter og mulighet for å drive all slags sport. Det sprudlende livet med utesteder, spisesteder, barer etc. er også viden kjent. Det finnes også svært mange arrangementer som er spesielt tilrettelagt for studenter.

For mer informasjon om Wroclaw: