Krakow - Polens kulturelle hovedstad

Krakóws sterke posisjon som studentby er basert på den høye kvaliteten og anseelsen universitetne i byen er kjent for. Denne vakre byen danner en flott ramme for en lærerik og innholdsrik studietid!

Kraków er en storby med lange tradisjoner og ligger sør i Polen ved elven Wisla. Byen er idag en smeltedigel av forskjellige kulturer, der mennesker fra hele verden møtes for å dele sin kunnskap og erfaring og utvikle vennskap.

Midt i sentrum, i gamlebyen, finner du den store markedsplassen «Rynek Glowny». Markedsplassen har i sommerhalvåret, som er betydelig lengre enn i Norge, et yrende folkeliv og er omkranset av kafeer og restauranter. I den varme årstiden flytter de ut på markedsplassen, om vinteren finner du dem igjen i kjellerne i de vakre bygningene som omkranser den. Bykjernen er kompakt, og det er kort avstand mellom bomuligheter, fritidsaktiviteter og universitetets forelesningssaler.

Utallige utesteder og puber garanterer underholdning av høy kvalitet i et innbydende miljø – det være seg i det åpne, romslige området på markedsplassen, eller mystiske, smale smug i Kazimierz. Utestedene ligger tett i tett, så herdede nattugler kan fint tilbringe hele kvelder med å utforske nye steder. Kultur-, musikal- og filmfestivaler, hvorav mange er organisert av studenter, bidrar også til Krakows fantastiske uteliv.

Krakóws beliggenhet er unik. I tillegg til å ha alle fordelene med en storby, inkludert velutviklet offentlig transport, et stor leiemarked for bolig, kjøpesentre og restauranter, er Kraków nær Tatrafjellene (med skisteder og turstier nær Zakopane) og vakre nasjonalparker som blant annet tilbyr raftingmuligheter.

Kraków ligger sentralt i forhold til andre europeiske hovedsteder, som Praha og Wien, så helgeturer til nabolandene er lett tilgjengelig for ivrige reisende. Kraków er et viktig transportknutepunkt, med raske og komfortable buss-, tog- og flyforbindelser til andre byer, både i Polen og i utlandet.

Kraków er den historiske hovedstaden i Polen og dypt forankret i polsk tradisjon og kultur. Det er nærmest en håndgripelig følelse av historie i atmosfæren i Kraków, samtidig som byen er dynamisk og myldrer av liv. Gallerier, museer, teatre, filharmonien og operahuset – tilbyr alle uforglemmelige opplevelser for kunstentusiaster. Ikke rart at Kraków tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år!

Les mer om Krakow: