Søknads- og opptaksprosessen

Mange lurer på hva som skjer fra de sender inn søknad til de starter studiene sine i Krakow. Her gir vi deg en overordnet oversikt over søknads- og opptaksprosessen. Tidsperioder og datoer vil variere noe fra år til år og det vil alltid være datoer og tidspunkt fra informasjonsmail vi sender ut som er gyldige. 

Vi i EEC veileder deg gjennom hele prosessen, fra søknad til akseptanse av studieplass. Du kan kontakte oss på mail eller telefon så ofte du ønsker. Vi setter opp informasjonsmøter og forberedelseskurs, gir deg tilgang til forberedelsesmateriell og kollokviegrupper, gjør alle registreringer i universitetets systemer, samt sender informasjon og påminnelser på mail underveis i prosessen og ved alle frister. Du kan lese mer om oss her

Vi kvalitetssikrer papirene dine og gjør alle registreringer i universitetets systemer slik at du ikke behøver å tenke på dette. Kontakt oss for alle spørsmål du har om universitetet, studiene og søknadsprosessen og delta i våre digitale infomøter 

Når  har fått tilbud om å ta opptaksprøven er det kun poengsum på opptaksprøven som bestemmer om du får tilbud om studieplass, det er derfor veldig viktig at du forbereder deg så godt du kan til opptaksprøven. 

Forbered deg til opptaksprøven gjennom å sette deg inn i tidligere opptaksprøver og pensumoversikter, delta på forberedelseskursene vi setter opp for våre søkere og går gjennom forberedelsesmateriellet universitetet sender ut i mai.

Du får tilgang til tidligere opptaksprøver og pensumoversikter på våre nettsider og kollokviegruppe på facebook.

Opptaksprøven finner sted en lørdag tidlig i juni for medisinstudiet og påfølgende søndag for tannlegestudiet og gjennomføres digitalt. Les mer om tidspunkt og innhold i opptaksprøven her.

Resultatene av opptaksprøven foreligger vanligvis 10-14 dager etter prøven og avgjør om du får tilbud om studieplass eller ikke. 

  • Dersom du får tilbud om studieplass har du ca en måned på deg til å akseptere studieplassen
  • Dersom du kommer på venteliste får du tilbud om studieplass hvis det er ledige plasser etter at første opptak er gjennomført.
  • Dersom du får avslag får du ikke tilbud om studieplass i år, men har mulighet til å søke igjen neste år.

En lørdag i månedskiftet juni/juli inviterer Jagiellonian universitet og EEC til informasjonsmøte og sammenkomst i Oslo for alle som har fått tilbud om studieplass. Alle kan ha med seg to ledsagere hver, foreldre har ofte god nytte av å delta. 

Møtet finner sted på Soria Moria, Legeforeningens konferansehotell på Voksenkollen i Oslo og er en god mulighet til å bli kjent med dine nye klassekamerater.

Program:

  • Utdeling av Certificate of admission
  • Informasjon om ferdigstilling av opptak og forberedelser til studiestart 
    ved representanter fra skolekontoret og EEC
  • Introduksjon til Studentforeningen Copernica*
  • Introduksjon til ANSA Krakow

Etter møtet samles vi i baren i andre etasje der det serveres tapas og fingermat. Vi avslutter ca kl 20.00.

For å akseptere studieplassen er det flere ting du må gjøre. Normalt er fristen for å akseptere studieplassen ca en måned etter resultatene foreligger, altså i miden av juli. I tillegg til å akseptere plassen må de nye studentene finne seg et sted å bo i Krakow (og kanskje også noen å bo sammen med) og søke om studielån. 

Les mer om hva du må gjøre for å akseptere studieplassen her og delta i våre informasjonsmøter i månedsskiftet juni/juli. 

Dersom ventelisten får tilbud om studieplass får de beskjed om dette etter at det første opptaket er gjennomført. Normalt mandagen etter fristen for de som har fått tilbud om studieplass går ut, altså en gang i midten av juli. For ventelisten vil fristen får akseptere studieplassen ligge i midten av august.

For å akseptere studieplassen er det flere ting du må gjøre. Les mer om hva du må gjøre for å akseptere studieplassen her. Vi setter opp et eget infomøte for de som kommer på venteliste i begynnelsen av juli.  

Den siste uken i september gjennomfører universitetet en egen Orientation week for alle førsteårsstudentene. Dette er første mulighet til å møte alle de nye klassekameratene, ikke bare de norske. 

Alle papirer som er sendt inn digitalt i løpet av søknadsprosessen skal leveres hos skolekontoret  til universitetet denne uken. 

På fredagen gjennomføres White Coat Seremony der alle studentene får utdelt sin hvite labfrakk. 

Den første mandagen i oktober starter skolen offisielt. 

Denne uken gjennomføres det også fadderuke, eller «Coperniweek» som den kalles i Krakow, med mange forskjellige aktiviteter i regi av studentforeningen Copernica i samarbeid med ANSA Krakow. 

Du kan søke fra og med det året  du går på VG3. Det forutsettes at alle eksamener som er med i søknaden blir bestått. Når søknaden godkjennes får du tilgang til forberedelsesmateriell til opptaksprøven. Søk tidlig så du har tid til å forberede deg godt til prøven.