Forberedelseskurs til opptaksprøven

EEC arrangerer forberedelseskurs for våre søkere i samarbeid med to norske studenter som har tatt opptaksprøven selv. Kurset settes opp tre ganger i perioden mars til mai 2024 og er inkludert i søknadsavgiften.

I kurset får søkerne en innføring i hva som møter dem på opptaksprøven, strategier for å takle prøven på best mulig måte, felles oppgaveløsing samt hva som møter dem hvis de kommer inn på studiet. 

Kurset består av en kjemidel, en biologidel og en logikkdel der utvalgte oppgaver fra tidligere prøver presenteres og oppgaveløsning gjennomgås. Hvilke oppgaver som gjennomgås varierer fra gang til gang.

I kurset gjennomgås mye materiell på kort tid og det settes ikke av tid til å svare på spørsmål underveis. Hensikten med dette er å gi alle som deltar i kurset så mye relevant informasjon som mulig. Det anbefales å ha satt seg inn i forberedelsesmateriellet før kurset for å få fullt utbytte av det.

Det er anledning til å stille spørsmål etter kurset og foredragsholderne er tilgjengelige for faglige spørsmål på mail i etterkant. 

Datoer og tidspunkt:

 • Lørdag 09.03, kl 11.00
 • Søndag 14.04, kl 11.00
 • Lørdag 11.05, kl 11.00

Sted: Teams – lenke på innlogget side 

Varighet: 2,5 -3 timer 

Innhold: 

 • Opptaksprøven og mestringsstrategier
 • Gjennomgang kjemioppgaver 
 • Gjennomgang biologioppgaver
 • Gjennomgang logikkoppgaver
 • Avslutning / Spørsmål

Foredragsholderne

Amanda Aasberg Brukaas

Hei!

Jeg heter Amanda, er 28 år og går i 4. klasse på medisinstudiet. Siden høsten 2023 har jeg studert ved Aarhus Universitet, men jeg studerte ved Jagielloniske universitet fra 2020-2023. Sammen med Lars holder jeg forberedelseskurs til opptaksprøven. I kurset fokuserer jeg på gjennomgang av de mest relevante oppgavene i biologi, samt løsningsstrategier til opptaksprøven generelt. Vi deler teknikker for å mestre prøven, slik at du er best mulig forberedt. Dersom du vil lese mer om livet i Krakow, anbefaler jeg å ta en titt på Studentenes Erfaringer. Her har jeg og flere andre skrevet litt om livet i Kraków.

Litt om meg: Jeg er utdannet bioingeniør fra NTNU og har gått 2 år kiropraktor i Danmark, før jeg begynte på medisin i Krakow. Jeg har tidligere undervist sykepleiestudenter i endokrinologi og er med i Studyaid, en studentorganisasjon som holder seminarer, underviser og lager studiemateriell til 1 og 2. års studenter. Med erfaring fra sykehjem, legekontor og sykehus trekker jeg paralleller mellom teori og praksis. Forhåpentligvis vil dette trigge en liten interesse for studiene i Krakow og gjøre deg godt rustet til opptaksprøven.

Jeg har vært så heldig å undervise søkere i 2022 og 2023 i regi av EEC, og fikk spørsmål om jeg hadde noen tips. Det har jeg!

 1. Studiet er periodevis svært krevende, men husk at mange har klart det før deg – hvis du virkelig vil, da klarer du det også.
 2. Ikke undervurder opptaksprøven, vær heller litt for godt forberedt. Bruk gamle oppgaver for alt det er verdt, det er her du har mest å hente.
 3. Øv på å gjøre tidligere opptaksprøver på tid, da får du virkelig testet deg selv.

Jeg gleder meg til å se deg på kurs!

– Amanda

Lars Tande Gulbrandsen

Hei!

Jeg heter Lars, jeg er 26 år, og jeg er per 2023 4.-års medisinstudent her i Kraków. Jeg trives utrolig godt her, og dersom du vurderer å søke i år vil jeg få anbefale det på det sterkeste. Ta gjerne en titt på Studentenes Erfaringer for å lese litt om hvordan Krakówlivet er.

Jeg holder sammen med Amanda et forberedelseskurs i kjemi og biologi, samt mestringsstrategier for opptaksprøven deres. Jeg underviser i kjemi, og jeg vil gå gjennom hvordan kjemioppgavene er utformet, strategier for å mestre tid og stress, samt en del oppgaver fra tidligere eksamenssett. Dere vil få e-post fra EEC i forkant av kursene, og vi planlegger tre kursdager for dere. Vi anbefaler på det sterkeste at dere setter av tid til å bli med oss. Vi har mange gode tips som vi ønsker å dele med dere! 

Håper på å se deg på kurs!

– Lars