Forberedelseskurs til opptaksprøven

EEC arrangerer forberedelseskurs for våre søkere i samarbeid med to norske studenter som går ved universitetet nå. Kurset settes opp tre ganger i perioden februar til mai 2023 og er gratis for alle våre søkere.

I kurset får søkerne en innføring i hva som møter dem på opptaksprøven, strategier for å takle prøven på best mulig måte, felles oppgaveløsing samt hva som møter dem hvis de kommer inn på studiet. 

Kurset består av en kjemidel og en biologidel der utvalgte oppgaver fra tidligere gitte prøver presenteres og hensiktsmessig oppgaveløsning gjennomgås. Hvilke oppgaver som gjennomgås varierer fra gang til gang.

I kurset gjennomgås mye materiell på kort tid og det settes ikke av tid til å svare på spørsmål underveis. Hensikten med dette er å gi alle som deltar i kurset så mye relevant informasjon som mulig. Det anbefales å ha satt seg inn i forberedelsesmateriellet før kurset for å få fullt utbytte av det.

Det er anledning til å stille spørsmål etter kurset og foredragsholderne er tilgjengelige for faglige spørsmål på mail i etterkant. 

Datoer og tidspunkt:

 • Tirsdag 28.02 fra kl 18.00 – 20.00
 • Lørdag 15.04 fra kl 12.00 – 14.00
 • Lørdag 06.05 fra kl 12.00 – 14.00

Sted:

 • Teams – alle godkjente søkere får innkalling på mail 

Innhold: 

 • Kort intro
 • Ca 45 min kjemioppgaver med Lars
 • Kort pause
 • Ca 45 min biologioppgaver med Amanda
 • Avslutning / Spørsmål

Foredragsholderne

Amanda Aasberg Brukaas

Hei! Jeg heter Amanda, er 27 år og går i 3. klasse på medisinstudiet. Sammen med Lars holder jeg forberedelseskurs til opptaksprøven. I kurset fokuserer jeg på gjennomgang av de mest relevante oppgavene i biologi, samt løsningsstrategier til opptaksprøven generelt. Vi deler teknikker for å mestre prøven, slik at du er best mulig forberedt. Dersom du vil lese mer om livet i Krakow, anbefaler jeg å ta en titt på Studentenes Erfaringer. Her har jeg og flere andre skrevet litt om livet i Kraków.

Litt om meg: Jeg er utdannet bioingeniør fra NTNU og har gått 2 år kiropraktor i Danmark, før jeg begynte på medisin i Krakow. Jeg har tidligere undervist sykepleiestudenter i endokrinologi og er med i Studyaid, en studentorganisasjon som holder seminarer, underviser og lager studiemateriell til 1 og 2. års studenter. Med erfaring fra sykehjem, legekontor og sykehus trekker jeg paralleller mellom teori og praksis. Forhåpentligvis vil dette trigge en liten interesse for studiene i Krakow og gjøre deg godt rustet til opptaksprøven.

Jeg var så heldig å få undervise årets søkere (2022) i regi av EEC, og fikk spørsmål om jeg hadde noen tips. Det har jeg!

 1. Studiet er periodevis svært krevende, men husk at mange har klart det før deg – hvis du virkelig vil, da klarer du det også.
 2. Ikke undervurder opptaksprøven, vær heller litt for godt forberedt. Bruk gamle oppgaver for alt det er verdt, det er her du har mest å hente.
 3. Øv på å gjøre tidligere opptaksprøver på tid, da får du virkelig testet deg selv.

Jeg gleder meg til å se deg på kurs!

– Amanda

Lars Tande Gulbrandsen

Hei!

Jeg heter Lars, jeg er 26 år, og jeg er per 2022 3.-års medisinstudent her i Kraków. Jeg trives utrolig godt her, og dersom du vurderer å søke i år vil jeg få anbefale det på det sterkeste. Ta gjerne en titt på Studentenes Erfaringer for å lese litt om hvordan Krakówlivet er.

Jeg holder sammen med Amanda et forberedelseskurs i kjemi og biologi, samt mestringsstrategier for opptaksprøven deres. Jeg underviser i kjemi, og jeg vil gå gjennom hvordan kjemioppgavene er utformet, strategier for å mestre tid og stress, samt en del oppgaver fra tidligere eksamenssett. Dere vil få e-post fra EEC i forkant av kursene, og vi planlegger tre kursdager for dere. Vi anbefaler på det sterkeste at dere setter av en kveld til å bli med oss. Vi har mange gode tips som vi ønsker å dele med dere! 

Håper på å se deg på kurs!

– Lars