ANSA Krakow

På denne siden kan du lese om studentforeningen ANSA Krakow, en av mange gode ting ved å studere i Krakow. Teksten er skrevet av ANSA Krakow og alle bilder stammer fra deres arrangementer. Her er det mye å glede seg til! 

De som blar seg ned til bunnen finner også en hilsen fra Rikke Evensen som sitter i styret i ANSA Krakow.

ANSA er samskipnaden for norske studenter i utlandet. Et medlemskap i ANSA gir deg trygghet før, under og etter studiene. ANSA tilbyr blant annet forsikring, online legehjelp 24/7, sosiale arrangementer, veiledning, psykologtjeneste og karrieredager.

ANSA Krakow sitt lokallag styres av frivillige studenter fra medisin- og tannlegestudiet ved universitet i Krakow. Vi arrangerer sosiale og faglige arrangementer for studentene. Samtidig er en viktig rolle å være tilgjengelig for studentene, enten de har spørsmål til studiehverdagen eller bare trenger noen å snakke med om både lite og stort.

Styret i ANSA Krakow 

Grøtkveld

Når der nærmer seg juletider i Krakow arrangerer ANSA en grøtkveld for alle studentene. Vi stiller med risgrøt og det blir loddsalg med premier, pengene som samles inn gis bort til en veldedighetsorganisasjon. Dette er virkelig et lysglimt i studiehverdagen og vi gleder oss over å kunne skape litt julestemning oppi eksamenskjøret.

Walk and talk

Dette arrangementet holdes under fadderuken som et alkoholfritt alternativ og er ofte et deilig avbrekk fra festlighetene. Vi i ANSA tar dere med på en rundtur i byen som ofte avsluttes med gratis pizza, bolle eller annet godt.

Selv om vi arrangerer dette fast hver fadderuke, prøver vi å smette det inn i perioder der skolehverdagen kan bli ekstra stressende for å minne hverandre på at det er viktig med gode pauser.

Zakopane winter games

Årets absolutt største arrangement holdes i mars i de polske fjellene i Zakopane. Her samles studenter fra hele Polen og nyter afterski-moro med vinterleker og 80-talls tema. Dette er alltid veldig gøy og en gyllen mulighet til å bli bedre kjent med studenter fra andre polske byer.

Andre arrangementer

Vi holder også mange andre arrangementer i løpet av året, i fjor holdt vi stand-up med norske komikere som Martin Lepperød, med stor suksess. Vi har også invitert til foredrag med temaer som “å leve med HIV” og “overgrep”, disse har blitt veldig godt mottatt av studentene.

Gjennom skoleåret prøver vi å lage arrangementer som både er for det sosiale, men også kan være lærerikt. Ved foredrag skal man ikke se bort i fra at det blir kakesalg der vi samler inn penger til en god sak.

Uansett hva arrangementet byder på er målet vårt å skape et lite pusterom, der man legge fra seg bøkene i et par timer og ta seg en velfortjent pause.

Hei alle fremtidige medisin- og tannlegestudenter!

Jeg heter Rikke Evensen, er 22 år gammel og begynner snart mitt tredje år på medisinstudiet i Krakow. I løpet av førsteklasse meldte jeg meg raskt som nestleder i ANSA Krakow og har stortrives med dette. Jeg er en sterk tilhenger av gode pauser fra lesesalen, og syntes derfor det passet meg utmerket å være med på å skape muligheter for akkurat dette.

De to første årene på medisinstudiet kan være tøffe, det er mye å gape over og det er helt naturlig å bli overveldet. Det er mye som skjer som ny student i Krakow, både på skolefronten og sosialt. Jeg mener ikke være partisk når jeg sier studentmiljøet i Krakow er unikt, men det er det virkelig. ANSA bidrar med mye av moroa Krakow-livet har å by på, dette kan du lese om i arrangementene jeg har beskrevet over. Sammen med studentorganisasjonen Copernica sørger ANSA Krakow for et bredt tilbud av både sosiale og lærerike arrangementer og initiativer, her er det virkelig noe som passer for alle!

Som dere forstår er det nok av ting å fylle dagene med som student i Krakow, og det kan være utfordrende å balansere skolehverdagen og det sosiale. Derfor er en veldig viktig rolle vi i ANSA har å passe på studentene. Dersom det skulle dukke opp både små og store problemer er det bare å ta kontakt med oss via noen av våre sosiale medier. Ønsker du bare noen å snakke med om alt og ingenting er vi her for det også, vi kan også vise dere hvor dere kan ta kontakt dersom dere vil snakke med noen utenfor skolen. Vi har midler til å hjelpe med de fleste situasjoner eller referere problemet videre dersom det blir behov, uansett er det viktig at du vet du ikke står i det alene!

Til slutt vil jeg ønske dere lykke til med søknadsprosessen og håper jeg ser så mange som mulig av dere på EEC sin tur til Krakow. Her blir dere bedre kjent med byen, skolen og studentene, forhåpentligvis får dere et glimt av hvordan studiehverdagen her kan være. Vi i ANSA vil også være med og ønske dere velkommen, vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere!

Hilsen Rikke Evensen

 

Les mer om ANSA medlemskap på ansa sine hjemmesider, og hold deg oppdatert på hvilke arrangementer som holdes på vår Instagram og Facebook.

Facebook: https://www.facebook.com/ansakrakowpage
Instagram: @ansakrakow
Ansa hjemmeside: https://www.ansa.no/